معرفی گرایش صید و بهره برداری آبزیان-رشته شیلات – سنجش امیرکبیر
این گرایش یکی از گرایش های پر نیاز بازار کار شیلات ایران است.
بطوری که تعداد تحصیل کردگان و متخصصین این گرایش بسیار کمتر از سایر گرایش های رشته شیلات است.
فعالان این بخش بدلیل فعالیت های دیرینه و پرمشقت از تجربیات زیادی برخوردارند اما این حوزه از گذشته های دور بدلیل کمبود نیروی آموزش دیده دانشگاهی و متخصصین تحصیل کرده همواره با کمبود نیروی کارآمد متخصص جوان همراه بوده است.
به همین سبب فارغ التحصیلان این رشته امکان جایگزینی با نیروی کار قدیمی شیلات را بالاخص در شیلات مناطق ساحلی دارند.
بطوری که برخورداری از دانش و فناوری های جدید این گرایش در کنار فعالان پرتجربه صیادی کشور می تواند به روند رشد و توسعه صنعت صیادی کشور کمک کند. چه بسا در زمینه بهره برداری از گونه های کمتر برداشت شده دریایی و صید صنعتی در آبهای دور، کشور، نیازمند تزریق نیروی جدید و پویاست.
فارغ التحصیلان این گرایش پس از آموزش های لازم توانایی پیدا می کنند تا بتوانند در عرصه فعالیت های صید و صیادی در آبهای شمال و جنوب ایران یعنی دریای خزر و حوزه خلیج فارس و دریای عمان به فعالیت بپردازند.
دانشجویان در این گرایش با انواع گروه بندی آبزیان، رفتار و اکولوژی آنها آشنا می شوند. آنها برای آگاهی بیشتر از انواع روش های صید، با انواع آلات و ادوات صیادی و تعمیر و نگهداری آنها نیز آشنا می شوند و انواع شناورهای صیادی را می شناسند.
در این گرایش روش های رایج صید در دریا و تاریخچه آن مورد شناسایی قرار می گیرد و با صید پایدار، صید بی رویه، حداکثر صید مجاز و قابل برداشت، صید انتخابی و اصول صید آشنا می شوند. آشنایی با روش صید ترال، صید با انواع تورها، تور گوشگیر، تور پیاله ای ، سه جداره، پره، رشته قلاب های طویل، صید با قفس، صید صنعتی و عوامل موثر بر صید از دیگر موارد آموزشی است.
آشنایی با دستگاه ردیاب ماهی و کلیه امور مربوط به این حوزه و دانش مربوط از جمله اموری دیگری است که دانشجویان این گرایش را قادر می سازد تا به توانایی های خود بیافزایند.
انتظار اینست با گسترش این گرایش در دانشگاه های کشور بالاخص در دانشگاه های همجوار دریا و استان های ساحلی مدیریت صید و صیادی در زیربخش شیلات کشور تقویت شود و زمینه های رشد کمی و بالاخص کیفی گرایش های شیلات با توجه به سیاست های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر پایه سنجش های آمایش سرزمین فراهم گردد. ضمن اینکه لازم به ذکر است امروزه زمینه ادامه تحصیل در این گرایش تا مقطع دکترای تخصصی در کشور فراهم است.
معرفی دکتری صید و بهره برداری از آبزیان– سنجش امیرکبیر
- ۹۶/۰۸/۲۵