معرفی رشته مهندسی کشاورزی-شناسایی و مبارزه با علف های هرز – سنجش امیرکبیر
آلودگی مزارع و باغات به علف های هرز عامل تهدید کننده ای برای کشاورزی کشور بشمار می رود بطوریکه برای تولید درهرهکتار از محصولات عمده کشاورزی بطور متوسط ۱۹ درصد فعالیت تولید کنندگان (نفر-روز-کار) صرف مبارزه با علف های هرز می شود که سالیانه هزینه هنگفتی را بر بازارعین می کند.
علاوه برآن علف های هرزموجب کاهش کیفیت و افزایش هزینه های تولید بخصوص هزینه های برداشت شده و موجب هدررفتن آب درمزارع می گردد . برای مبارزه با علفهای هرز مقادیر زیادی علف کش وارد کشور می شود که زیان های اقتصادی و اثرات مخرب زیست محیطی دارد.
یکی از مشکلات مبارزه با علف های هرز کمبود نیروی متخصص در این زمینه است که برای تامین آن لازم است مقطع کارشناسی این رشته در دانشکده های کشاورزی کشور دایر گردد و درامر تربیت نیروی کارآمد برای این رشته اقدام لازم به عمل آید.
تعریف و هدف
این رشته با عنوان شناسایی و مبارزه با علفهای هرز مشخص میگردد و رشته ایست که دانشجویان آن اصول شناسایی ،بیولوژی و اکولوژی علفهای هرز وهمچنین روشهای مبارزه و اساس به کارگیری آنها رافراخواهند گرفت .
ازجمله اهداف برقراری این رشته عبارتند از:
-تامین نیروی انسانی متخصص برای مراکز تحقیقاتی وآموزشی ،ارگانهای اجرایی و بخش خصوصی کشاورزی
-آموزش درجهت استفاده بهتر از امکانات و تکنولوژی نوین برای مبارزه با علفهای هرز
-کاهش هزینه های تولید ، افزایش و بهبود تولیدات کشاورزی وهماهنگی عملیات مبارزه با علفهای هرز با کشاورزی پایدار وحفظ محیط زیست
معرفی رشته مهندسی کشاورزی-شناسایی و مبارزه با علف های هرز – سنجش امیرکبیر
- ۹۶/۱۱/۲۵